Szűrés

A(z) 3D nyomtatás kulcsszót tartalmazó cikkek

3D nyomtatás az élet számos területén

2022. április 6. -

Hagyományosan a prototípusgyártás a 3D nyomtatás legnépszerűbb felhasználási területe, ahonnan dobbantva viszonylag gyorsan átterjedt a legtöbb, egyedi gyártást igénylő területre. De nyújthat-e megoldást a kis- és közepes szériák kihívására is? A fejlett 3D nyomtatási technológiák a végtermékre is jobban hasonlító prototípusokon túl a szériagyártási feladatokra is hatékony választ adhatnak.

Tovább

Fejlesztett a Formlabs: Itt az új Form 3+ és Form 3B+!

2022. január 6. -

A Formlabs bemutatta a világ egyik legnépszerűbb SLA nyomtatóinak legújabb változatát, a Form 3+ és Form 3B+ gépeket. A hardveres és szoftveres fejlesztések a sebesség és a nyomatminőség növelésével magasabb szintre emelik a Formlabs által fejlesztett LFS (Low Force Stereolitography) additív eljárást. A gépek frissítésével együtt két másik újdonságot is piacra dobtak: egy új típusú nyomtatótálcát, ami tovább egyszerűsíti a nyomtatási folyamatot, és egy ESD műgyantát, amellyel az elektronikai műszergyártókat célozzák meg.

Tovább

Különleges könyv a 3D nyomtatásról

2021. november 20. -

Huszár István Tárgyiasult ötletek (3D nyomtatás és tervezés) című könyve azok számára készült, akik nem félnek kipróbálni valami újat, köszönhetően a technológiai fejlődésnek, és egy olyan úton indulnának el, amely végén az ötletük kézzel fogható, csodálatos fizikai formában valósul meg. Ez az innovatív technológia arra kínál lehetőséget, hogy költséghatékonyan hozzunk létre egyedi termékeket. Így akár mi magunk is könnyen elkészíthetünk egy karácsonyfadíszgömböt, egyedi kulcstartót, tárolódobozokat, mobiltelefon-tartót, egy eltörött alkatrész pótlását, vagy bármit, ami eszükbe jut és boltban nem tudjuk vagy nem érné meg megvásárolni.

Kulcsszavak: könyv, 3D nyomtatás
Tovább

Már Frankfurtban is a magyar fejlesztésű Craftware Pro szoftverről beszélnek

2021. november 15. -

Németországi kiállításon fog debütálni az a kiemelkedő jelentőségű 3D nyomtatási szeletelő szoftver technológia, amelyet a Craftbot mérnökei hoztak létre. A Craftware Pro szoftver előremutató és progresszív funkciókkal segíti az ipari szektor felhasználóit, valamint a 3D nyomtatás elkötelezettjeit, a minőség, a hatékonyság és a produktivitás területein. A 100%-ban magyar tulajdonú Craftunique Kft. úttörőnek számít a szeletelő szoftverek piacán, s immáron az ötödik alkalommal vesz részt a nemzetközileg elismert Formnexten.

Tovább